Inloggen
Tijdschrift voor Vreemdelingenrecht (T. Vreemd.)

FAQ

ZOEKEN

CONSULTEREN

PRIVACY

NOG MEER HULP NODIG?

 • Hoe kan ik zoeken in de volledige inhoud van het tijdschrift waarvoor ik inloggegevens heb?

  U kunt zoeken in de volledige inhoud (full text) van het tijdschrift, als u ingelogd bent op Jurisquare. Jurisquare doorzoekt de oorspronkelijke volledige tekst van alle tijdschriftnummers en van alle boeken die in de database zijn opgenomen.
  Als u nog geen lijst met artikels uit het specifieke tijdschrift ziet verschijnen, klik dan op de naam van het tijdschrift waarvoor u ingelogd bent (links bovenaan, onder het Jurisquare logo).

  • Via de zoekbalk onder de voorstelling van het tijdschrift, kunt u een zoekopdracht ingeven. De resultaten verschijnen in chronologische volgorde (meest recente eerst).
  • In de zoekbalk kunt u klikken op het icoontje 'kalender' om datum rechtspraak in te geven. Daar kunt u een datum (of een periode) ingeven waarop een uitspraak moet zijn geveld.
  • Voor elk zoekresultaat uit het betrokken tijdschrift ziet u de titel van de bijdrage, de paginanummer, de auteur(s), en eventueel de plaats en datum van rechtspraak en sleutelbegrippen. Daarnaast ontvangt u per zoekresultaat ook enkele korte fragmenten uit de bijdrage, waarin de gezochte term voorkomt. Indien u klikt op het paginanummer dat voor het fragment staat, wordt u onmiddellijk naar die pagina geleid.
  • Bovendien krijgt u bij het ingeven van een zoekopdracht de kans om ook de relevante resultaten te zien uit de andere tijdschriften en uit de boeken die in de volledige database van Jurisquare zijn opgenomen. Dat doet u door op de knop “Meer resultaten” te klikken. U wordt dan wel eerst gevraagd in te loggen als Jurisquare abonnee met toegang tot alle diensten, of zo’n abonnement aan te gaan.
  • Links op de pagina met zoekresultaten bevinden zich enkele nuttige filters, waarbinnen de items geordend zijn volgens relevantie:
   • JAARGANG : U kan een specifieke jaargang en vervolgens nummer van het tijdschrift kiezen.
   • TYPE : U kan uw zoekopdracht verfijnen door enkel te zoeken binnen de categorie rechtspraak, rechtsleer of kroniek.
   • TAAL : U kan de zoekopdracht beperken tot Nederlandstalige, Franstalige of Engelstalige resultaten (indien het tijdschrift waarvoor u ingelogd bent, artikels in verschillende talen publiceert).
   • RECHTSCOLLEGE : U kan hier zoeken op een specifiek rechtscollege.
   • PLAATS : U kan hier zoeken op de plaats van rechtspraak.
   • AUTEUR : U kan de zoekopdracht beperken tot een bepaalde auteur.

  Meer info over geavanceerd zoeken

 • Hoe kan ik een tijdschrift of boek vinden in de Jurisquare bibliotheek?

  U kunt steeds in de Jurisquare bibliotheek op zoek gaan naar boeken en tijdschriften, ook indien u niet ingelogd bent.

  • U vindt de bibliotheek met alle tijdschriften en boeken beschikbaar op Jurisquare door de klikken op het Jurisquare logo links bovenaan. U komt op de homepage van Jurisquare waar u vervolgens op de knop “Bibliotheek” moet klikken. U krijgt een overzicht van alle boeken en tijdschriften die zich op Jurisquare bevinden. De meest recent toegevoegde publicaties staan bovenaan, (na het tijdschrift waarvoor u eventueel ingelogd bent).
  • In de zoekbalk kan u zoeken op de titel van de publicatie, een auteur of redactielid of de uitgever.
  • Links beschikt u over enkele handige filters, die u toelaten sneller het gezochte item te vinden.
  • Door te klikken op een afbeelding van een kaft, krijgt u de presentatiepagina van het betrokken tijdschrift of boek te zien. Daar krijgt u meer informatie over het tijdschrift of het boek, en ook de inhoudstafel.
  • De artikels of hoofdstukken die gekenmerkt worden door een groen verticaal lijntje en met zwarte letters kunt u consulteren door de link aan te klikken. De andere, met een rood verticaal lijntje en grijze letters, zijn niet voor u beschikbaar.
  • Als u toch een link aanklikt die met een rood verticaal lijntje is gekenmerkt, wordt u gevraagd om in te loggen, of de rechten tot toegang aan te kopen, naargelang de situatie.
  • Met uw inloggegevens die u heeft gekregen om toegang te krijgen tot slechts 1 bepaald tijdschrift, heeft u niet het recht om betalende documenten van andere tijdschriften of van boeken te raadplegen. Daarvoor is een abonnement nodig op de volledige service van Jurisquare. Als u over zo’n abonnement beschikt, kunt u inloggen met uw Jurisquare account.
  • U kunt steeds terug naar de zoekpagina van het tijdschrift waarvoor u inloggegevens kreeg. U klikt daarvoor op de naam van dat tijdschrift links bovenaan van uw scherm.
 • Hoe kan ik zoeken in de andere tijdschriften en de boeken van Jurisquare?

  Bij elke zoekopdracht worden alle documenten in de volledige database van Jurisquare doorzocht. Het gaat hierbij om de originele teksten van alle nummers van alle jaargangen van alle tijdschriften en van de originele teksten van alle boeken die op Jurisquare beschikbaar zijn.

  • Hoe u kunt zoeken in de volledige inhoud van Jurisquare komt helemaal overeen met de manier waarop u zoekt in de volledige inhoud van het specifieke tijdschrift waarvoor u inloggegevens heeft.
  • U krijgt het overzicht met de zoekresultaten binnen het tijdschrift waarvoor u ingelogd bent.
  • Bovendien krijgt u bij het ingeven van een zoekopdracht de kans om ook de relevante resultaten te zien uit de andere tijdschriften en uit de boeken die in de volledige database van Jurisquare zijn opgenomen. Dat doet u door op de knop “meer resultaten” te klikken. U wordt dan wel eerst gevraagd in te loggen als Jurisquare abonnee met toegang tot alle diensten, of zo’n abonnement aan te gaan.
 • Hoe keer ik terug naar de zoekpagina van het specifieke tijdschrift waarvoor ik inloggegevens heb?

  U kunt op elk moment terugkeren naar de zoekpagina van het tijdschrift waarvoor u inloggegevens kreeg. U klikt daarvoor op de naam van dat tijdschrift links bovenaan van uw scherm. Daarbij worden alle eventueel ingestelde filters en zoektermen gewist, zodat u weer kan starten met zoeken vanaf nul.

 • Welke informatie is voor mij toegankelijk?

  Met het abonnement op uw tijdschrift en de logingegevens die u van ons kreeg, heeft u toegang tot de zoekmotor van Jurisquare en tot de volledige elektronische inhoud van uw tijdschrift. Dit bevat niet enkel het meest recente nummer, maar ook het volledige archief dat elektronisch ter beschikking staat.

  U heeft bovendien ook toegang tot de inhoudstafel van elk tijdschriftnummer en van elk boek dat in de database van Jurisquare is opgenomen.

 • Hoe krijg ik toegang tot het tijdschrift waarop ik geabonneerd ben?

  Op de homepage van www.jurisquare.be vult u onder de knop 'log in'de gebruikersnaam en het wachtwoord in, dat u van ons gekregen heeft.

  Als u beschikt over toegangen tot verschillende tijdschriften, dan moet u telkens inloggen met de inloggegevens die u ontvangen heeft voor het specifieke tijdschrift dat u wilt raadplegen.

 • Hoe krijg ik toegang tot andere tijdschriften?

  1. U wenst toegang te krijgen tot de inhoud van een ander tijdschrift waarvoor u de inloggegevens van de uitgever heeft ontvangen?
   Dan kunt u eerst uitloggen en dan opnieuw inloggen met de inloggegevens waarover u beschikt voor dat andere tijdschrift. Inderdaad, de inloggegevens zijn specifiek voor elk tijdschrift waarop u geabonneerd bent.

  2. U wenst daarentegen een toegang tot de volledige diensten van Jurisquare?
   U logt in met uw inloggegevens voor uw volledige toegang tot Jurisquare die u per mail worden toegezonden. Vanaf dat moment kan u alle tijdschriften raadplegen waarvoor u een abonnement heeft bij de uitgevers en waarvoor de online toegang tot de inhoud op Jurisquare is toegekend.
 • Hoe kan ik het document lezen en van pagina veranderen?

  Als u klikt op een zoekresultaat uit de resultatenlijst, krijgt u binnen de Jurisquare website een pagina van het document te zien. De gebruikte techniek om het document te tonen, staat bekent als “streaming”. Meestal moet u naar beneden scrollen (met muis of pijlen) om ook het onderste deel van de pagina te kunnen zien. U kan van pagina veranderen door te klikken op de juiste miniatuurafbeelding van een pagina boven het document, door met de pijlen van uw toetsenbord te klikken, of ook nog door met de muis te klikken op de pijlen die verschijnen halverwege de pagina, wanneer u met de cursor over de pagina gaat.

  De makkelijkste manier om het geopende document te lezen echter, is om te klikken op de grijze knop “leesmodus” bovenaan (of dubbelklikken op de gestreamde pagina) : het document opent zich over de volledige breedte van uw scherm, en de volgende pagina verschijnt automatisch als u verder naar beneden scrolt. Om de leesmodus weer te sluiten, kan u bovenaan klikken op “close” of gewoon dubbelklikken op de pagina.

 • Kan ik een artikel afdrukken of opslaan?

  Ja, dat kan. Jurisquare documenten worden in een handige geïntegreerde reader aangeboden. Elk document kan afgedrukt worden. Artikels kunnen bovendien ook gedownload worden. Daarnaast kunt u tekst selecteren en kopiëren.

 • Waar vind ik gegevens over de wijze waarop Jurisquare de bescherming van mijn persoonsgegevens garandeert?

  U vindt alle gegevens over de wijze waarop Jurisquare de bescherming van uw persoonsgegevens garandeert op onze Privacy-verklaring hier. Deze vindt u ook terug in het privacy gedeelte bij uw profiel. Deze vindt u door te klikken op uw naam rechts bovenaan van het scherm.

 • Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

  U vindt de persoonlijke gegevens die wij in onze database hebben opgenomen in uw profiel. Deze vindt u door te klikken op uw naam rechts bovenaan van het scherm. Deze gegevens kunt u daar echter niet wijzigen.

  Om de gegevens te verbeteren of aan te passen, neem contact op met de uitgeverij van het tijdschrift waarvoor u ingelogd bent. Klik daarvoor op de naam van die uitgeverij in de tekst van de melding en stuur een mail met de gewenste verbeteringen. De uitgever zal de gegevens zo snel mogelijk aanpassen.

 • Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

  U kunt uw wachtwoord wijzigen in uw profiel. Deze vindt u door te klikken op uw naam rechts bovenaan het scherm.

  Daar klikt u op de link “Wachtwoord veranderen” en in het eerste vak dat verschijnt vult u uw huidige wachtwoord in, in het tweede uw nieuwe wachtwoord en in het derde nog eens uw nieuwe wachtwoord.

  Vergeet vervolgens niet om op “Bevestigen” te klikken, onderaan de pagina. Vanaf nu moet u uw nieuwe wachtwoord gebruiken om in te loggen.

 • Hoe kan ik toch inloggen als ik mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet meer weet?

  Op de homepage van Jurisquare (www.jurisquare.be) klikt u rechts bovenaan op de knop 'Inloggen'. Net onder de “Inloggen”-knop vindt u een link “Wachtwoord vergeten?”

  Als u daarop klikt en de voorgestelde stappen volgt, krijgt u een mail toegestuurd met een link naar een pagina waar u een nieuw wachtwoord kan aanmaken.

  U kunt daarna inloggen met de gebruikersnaam die u ontvangen heeft en het wachtwoord dat u zelf gecreëerd heeft.
  Let op : gebruikersnaam en wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig.

  En zoals net hierboven uitgelegd, kan u dit nieuwe wachtwoord ook weer wijzigen.

 • Neem contact op met de Jurisquare helpdesk

  Voor bijkomende hulp of uitleg, kan u steeds terecht bij de helpdesk van Jurisquare. Die bereikt u telefonisch op werkdagen van 8u tot 18u op 02 503 01 72 of per e-mail

  We zijn er om u te helpen.

  Uw Jurisquare team